Werkgevers

Uit het Nibud-rapport 'personeel met schulden' (2017) blijkt dat 62% van de werkgevers  te maken heeft met personeel met financiële problemen. Een werkgever is al snel 13 duizend euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient.

Werkgevers krijgen pas laat zicht op de geldproblemen van hun personeel.

 

Nadelen werknemer met schulden:

  • Een werknemer met geldproblemen is vatbaarder voor diefstal
  • Een werknemer met geldproblemen is  vatbaar voor fraude
  • Een werknemer met geldproblemen is  vatbaar voor omkoping en chantage
  • Een werknemer met geldproblemen brengt kosten met zich mee voor het verwerken van loonbelasting, (ziekte)verzuim 
  • Een werknemer met geldproblemen zorgt voor productiviteitsverlies en vormt zo een groot risico voor jouw onderneming

 

Je kan als werkgever echter een bijdrage leveren aan het voorkomen van schulden en de financiële stress die hierbij gepaard kan gaan voor jouw werknemer. De werkgeverswebsite financieelfittewerknemers kan hierbij op weg helpen. De website is een initiatief van Wijzer in Geldzaken, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nibud, Divosa en NVVK (Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). De site stimuleert en ondersteunt werkgevers met informatie, tips en checklists om medewerkers ‘financieel fit’  te laten blijven en werknemers met geldzorgen door te verwijzen.

 

De diensten van Nufocus: workshops en trainingen of één op één coaching kunnen daarbij als  tool zeer effectief zijn. Er kan op deze manier worden ingegrepen en escalatie van het probleem kan worden voorkomen.

Als werkgever kan je er  voor kiezen om dit in overleg met de werknemer bijvoorbeeld (gedeeltelijk) te laten financieren vanuit het opleidingsbudget.

Welke dienst uiteindelijk gekozen wordt is afhankelijk van het doel en de doelgroep. Naast de standaard pakketten worden de diensten daarom ook op maat geleverd. Bij één op één coaching geldt dat na een gratis en vrijblijvend intakegesprek met jouw werknemer er een offerte (op maat) gemaakt wordt. 

 

Neem gerust contact op. Er wordt graag met je meegedacht!