Gemeenten

 

Vanaf 1 januari 2021 is het een wettelijke taak voor gemeente  geworden om vroegsignalering op te pakken en uit te voeren. Zie  meer hierover op de website van het project ‘Vroegsignalering Schulden landt in Nederland’. 

Budgetcoaching kan een rol  spelen bij vroeg signalering bijvoorbeeld in het kader van "vroeg erop af". 

Maar in sommige gevallen kan budgetcoaching   ook samen met een schuldsaneringstraject worden ingezet.

Soms kan iemand tevens een schuldhulpverleningstraject  succesvol hebben doorlopen, maar is degene nog niet zelfredzaam genoeg of nog wat onzeker om duurzaam verantwoorde financiële keuzes te  maken. En wil degene daarbij wel het beheer houden/terugkrijgen over diens eigen financiën. Ook dan kan budgetcoaching achteraf na het schuldsaneringstraject worden ingezet als preventie middel om recidive te voorkomen. 

 

In deze gevallen zijn de diensten van Nufocus: workshops en trainingen, één op één coaching  via budgetcoaching stellen,  budgetcoaching alleenstaanden  of administratieve hulp een effectief hulpmiddel.

Welke dienst uiteindelijk gekozen wordt is afhankelijk van het doel en de doelgroep. Naast de standaard pakketten worden de diensten daarom ook op maat geleverd. Bij één op één coaching geldt dat na een gratis en vrijblijvend intakegesprek met jouw klant er een offerte (op maat) gemaakt wordt. 

 

 

Neem gerust contact op. Er wordt graag met je meegedacht!